Battlestar Galactica The Original Series 

Battlestar Galactica

Untitled 6

I Star Wars’ slipstream. 

Da Star Wars i 1977 blev et kæmpe hit i biograferne ville Universal TV division gerne ridde med på science fictions bølgen. Glen A. Larson blev hyret og fik hurtigt kreeret en yderst velfungerende historie samt et hold empatiske skuespillere. Sagaen var begyndt.

Robotterne har vendt sig mod menneskeligheden og det høje råds Baltar har rottet sig sammen med dem. I ét stort definitivt slag bliver alle 12 kolonier udryddet og kun slagskibet Galactica overlever sammen med en håndfuld civile rumskibe.

Battlestar Galactica s1-s2
69h54m
Action, eventyr, science fiction
1978-1979

★ ★ ★ ☆ ☆

De vil ud på en rejse. En rejse for at finde den 13ende koloni; Jorden. En planet som de hellige skrifter skønsomt beskriver værende teknologisk paradis. Det var bare ikke nok for cylonerne at have erobret de 12 kolonier. De ville have totalt udslettet menneskeligheden og fundet Jorden inden Battlestar Galactica gør det og får samlet forstærkninger. 

Det er hyggeligt søndags nostalgi science fiction med masser af underholdning, drama, action og special effekts. Der hvor tråden knækker for serien var i den hast den skulle laves. Mystiske plothuller og ikke gennemtænkte handlinger. Lidt makværk nogle gange. Man kan godt se, at det gik stærkt med produktionen. 

Battlestar Galactica varede to sæsoner. Serien var for dyr at lave og blev annuleret. Efter brevstorm ombestemte Universal sig og forsøgte at fortsætte fortællingen - dog på et langt mindre budget. Det lykkedes ikke at skabe den samme serie og sikre fortsat momentum. Efter 10 episoder blev serien igen stoppet. Battlestar Galactica 1980 er i science fiction kredse kendt for at være totalt makværk og som ikke værende en del af eventyret. I 2004 lykkedes det Glen A. Larson samt Ronald D. Moore at genoplive og genfortælle hele sagaen i fire meget kontroversielle sæsoner.

Battlestar Galactica The Original Series kan få 3 ud af 5 stjerne.

Sheba, Starbuck og Apollo Battlestar GalacticaMystiske verdner og aliens© Jakob Joergensen 2016